Shortbread Fingers

Po Apetit pikniku zkrátka musela přijít chvíle oddechu. Bylo nutné nabrat síly a užít si léto. Samozřejmě jsme ale nezapomněly napéct pár dobrot a jedna z nich jsou tyto úžasně jednoduché máslové sušenky. Jsou původem ze Skotska, tvar je na vás, ale klasicky se dělají obdélníkové (proto asi název fingers=prsty). Nejsou to ovšem jen obyčejné máslové sušenky. Mají svou specifickou chuť a u nás doma zmizí během okamžiku. Množství soli je poměrně velké, ale to je právě to, co na shortbreadech milujeme. Dokonalé spojení sladkého se slaným!

Potřebujeme:

na 30ks

120g cukr moučka

240g rozehřátého másla

180g hladké mouky

180g poluhrubé mouky

1 ČL soli (dle chuti)

cukr krupice na posypání

Postup:

Troubu předehřejeme na 160°C. Máslo a cukr smícháme do krémové konzistence, pak přimícháme mouku smíchanou se solí. Těsto nebude úplně pevné, bude spíš jako pevnější drobenka. Plech 25x25cm vyložíme pečícím papírem a směs do něj rovnoměrně uhladíme (vrstva by měla být vysoká asi 1-1,5cm). Nožem si naznačíme tvary sušenek (je to jen vás, my děláme obdélníky cca 2x7cm) . Každý takovýto obdélník pak lehce propícháme vidličkou (3x). Pečeme 20-30 minut, jednoduše dokud kraje nezezlátnou. Ihned po vyndání z trouby povrch lehce posypeme krupicovým cukrem a prokrojíme podle předpřipravených řezů. Necháme zcela vychladnout a můžeme se do nich pustit!

Recept jsme připravovaly podle blogu catalina peče :)

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky